Ons feilbare denken 01/09/2018

Grote inspiratiebron voor Céline van Asselt, Daniel Kahneman, maakt in zijn publicaties korte metten met het idee van de rationeel calculerende mens die in zijn eigen voordeel handelt. De meeste beslissingen omzeilen ons bewuste denkproces.

Lees meer..
Privacy: Wat doen wij eigenlijk met je gegevens? 20/05/2018

Hierbij willen we je wijzen op onze aangepaste Privacy Verklaring. Er verandert niets fundamenteels aan de manier waarop we met je gegevens omgaan - dat deden we altijd al heel netjes - maar we hebben wel beter op een rij gezet wat we doen en waarom. Dit alles doen we zodat je ook écht weet dat we dit serieus nemen.

Lees meer..
Radical change of everything! 15/08/2018

Nicolette refereert in het interview aan Peter Bakker. In een artikel van NRC licht Peter Bakker toe wat hij bedoelt met "Accountants zullen de wereld redden". Peter Bakker (oud-topman van TNT, nu directeur van de World Business Council for Sustainable Development) geeft aan: "Als we de wereld willen veranderen, moeten bedrijven de weg wijzen. 'De aarde gaat er aan. Wat we nodig hebben is een radical change of everything.", aldus Bakker.  

Lees meer..
Het mysterie van de stem ontrafeld 13/07/2018

Het gebruik van de stem – dat tot ver in de jaren tachtig grotendeels een mysterie was gebleven – werd door Jo Estill's onderzoek ontrafeld. Duidelijk, precies, transparant en wetenschappelijk onderbouwd verschafte zij de wereld inzichten die het mysterie rondom het gebruik van de stem ontrafelde. 

Lees meer..
Meer tijd nodig voor de patiënt! 14/06/2018

(huis)Artsen hebben in de afgelopen jaren steeds meer taken op zich moeten nemen. Ook de reeds bestaande taken zijn in omvang en belasting toegenomen. De tijd die zij per patiënt te besteden hebben, komt daardoor onder druk te staan. 

Lees meer..
Liefst werken voor 1 baas: dat kan natuurlijk ook! 06/04/2017

Nu de economische crisis vér achter ons ligt, lijkt het voor de hand te liggen dat veel mensen erover nadenken om van baan te wisselen. Maar niets is minder waar: driekwart van de werknemers van mkb- en familiebedrijven zou het liefst z'n hele leven voor dezelfde baas werken. Zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau BDO (2017)

Lees meer..