Mijn han­den gaan jeu­ken als ik kan­sen zie! Ger­vai­se Coe­bergh, Coe­bergh Com­mu­ni­ca­tie & PR

Ger­vai­se Coe­bergh is van ori­gi­ne vak­ex­pert op het ge­bied van com­mu­ni­ca­tie & PR. "In­mid­dels be­schouw ik me­zelf meer als on­der­ne­mer. Zo ben ik di­rec­teur van een com­mu­ni­ca­tie­be­drijf, maar daar­naast heb ik bij­voor­beeld ook een na­tuur­kam­peer­ter­rein in­clu­sief eet­huis­je in Dren­the. Dat komt dan op mijn pad. En dan vind ik het mooi en leuk om daar iets mee te doen. Als on­der­ne­mer kan dat en kan je in al­le vrij­heid met die mo­ge­lijk­he­den aan de slag!"

TEKST: Jorissa Neutelings - 07/07/2017
Het kan wél

Coebergh Communicatie & PR bestaat 20 jaar.  Het is belangrijk om het voor jezelf spannend te houden. Je moet continu een nieuwe uitdaging zoeken. Het geeft mij energie om klantvragen te analyseren en uit te puzzelen hoe we daarmee aan de slag kunnen.  Eén van onze slogans is ook: "Het kan wél!". Ik geloof dat er voor (vrijwel) alles een oplossing is. Daarnaast ben ik een enorme pleaser. Klanten voelen dat en merken dat je alles wil doen om hen te helpen. Het geeft mij vervolgens een heerlijk gevoel als een klant tevreden is en blij is met onze inzet.

Op het breuk­vlak van com­mer­cie en cre­a­ti­vi­teit ont­staat meer­waar­de

Ver­bin­den van we­rel­den

Mijn rol binnen het bedrijf is om het gedachtegoed van Coebergh goed te borgen in alles wat we doen. Daarnaast ben ik actief op zoek naar nieuwe kansen, nieuwe ontwikkelingen en technieken. Op het breukvlak van commercie en creativiteit ontstaat meerwaarde. Ik spreek beide talen en dat is een goede combinatie. Ik verbind beide werelden en dat levert mooie opdrachten en uitdagingen op. Bij bepaalde opdrachten ben ik zelf ook nog intensief betrokken. Mijn meerwaarde zit vooral aan het begin van het traject. Ik ben goed in het uitdenken van de puzzel. Vervolgens is het aan anderen om de puzzel te leggen. Daar zijn mijn collega's veel beter in dan ik. Je moet mij bijvoorbeeld niet met vloggers laten praten. Die gaan allemaal 'U' tegen mij zeggen. Dat is niet handig.

Je moet niet al je ei­e­ren in 1 mand­je leg­gen

Ge­loof in vast

Wij passen niet bij iedere klant en andersom. Bedrijven die met de juiste drijfveer mooie dingen doen, helpen wij graag. We werken voor corporates zoals Tetra Pak, FrieslandCampina, Vlerick Business School en ASR, waar we de Olli-campagne voor hebben neergezet. Daarnaast werken we voor het lifestyle en cultuur segment, voor organisaties als Museum Boijmans Van Beuningen, Hudson's Bay, Rituals, Auping, Veuve Clicquot en Hermes. Dat doen we bewust, want je moet niet al je eieren in 1 mandje leggen. Onze basis wordt niet gevormd door freelancers. Er werken hier 20 mensen in vaste dienst. Ik geloof in de gedachte dat je vanuit verbondenheid samenwerkt. We zijn een soort familie. Wel zakelijk uiteraard, maar iedereen is en voelt zich zeer betrokken bij het bedrijf.

Ma­na­gen en Moe­der­schap: wei­nig ver­schil

 

Ik hoef zelf niet op de voor­pa­gi­na

Mijn klanten moeten op die voorpagina staan, niet ik. Ik voel me er prettig bij om mijzelf bescheiden op te stellen. Tegelijkertijd weet ik dat het belangrijk is voor vrouwen om voorbeelden te hebben van vrouwen die succesvol zijn. Ik heb die voorbeelden zelf nooit gehad. Daarom stap ik bij gelegenheid wél in die spotlights om zichtbaar te worden voor anderen. Dit blijft iets waar ik een goede balans in wil vinden en dat  is  lastig  voor mij. Onze klanten op het podium zetten is mijn vak. Soms moet ik echter klanten juist uit de spotlights houden. Dat soort casuïstiek  is  interessant. Wanneer er een vervelend issue speelt voor een klant dat gemanaged moet worden, dan koppelen we een andere collega aan het project die daarmee aan de slag kan. Het managen van dergelijke issues vergt immers een heel  andere expertise dan het dagelijkse communicatie & PR werk.

Top luxe­mer­ken slui­ten geen com­pro­mis­sen als het om kwa­li­teit gaat: dat past bij mij!

Luxe en top­kwa­li­teit

Toen Louis Vuitton naar Nederland kwam hebben we hen 10 jaar als klant mogen bedienen. Dat soort klanten krijg je alleen als je de luxe wereld in je DNA hebt zitten: niet als kunstje maar als zijn. Als je een topmerk bent, dan kan het niet anders dan dat je op zijn minst weet dat wij bestaan. Dergelijke klanten trekken wij ook aan. Vervolgens maken we geen fouten en moeten we natuurlijk werk van hoge kwaliteit leveren, maar dat is voor mij 'normaal'. Met deze klanten is direct een match. We zijn kritisch op met wie we een relatie aangaan. Ook omdat we weten dat het nagenoeg altijd uitmondt in een lange termijn relatie. Nou, dan wil je toch dat je een goede klik met elkaar hebt.

De dynamiek en de wereld rondom luxe en andere topmerken past goed bij mij. Ze zitten aan de voorkant van ontwikkelingen en sluiten geen compromissen als het om kwaliteit gaat. Ik vind het niet interessant dat je met luxe kan laten zien hoeveel geld je hebt. Maar echte luxe omdat dat gewoon het beste van het beste is, dat vind ik fantastisch. Maar ik kan net zo goed van een liefdevol bereid vers eitje van de boer genieten als van een uitgebreid ontbijt in een sterrenhotel. Dat is voor mij gelijk.

Ik moet mij­zelf dwin­gen nieu­we doe­len te cre­ë­ren, want in de ba­sis ben ik heel erg ge­luk­kig en wil ik niets meer.

Kri­ti­sche mas­sa houdt scherp

Heel bewust verzamel ik mensen om mij heen die mij scherp houden. Ook mijn business partners zijn zulke mensen. Ik noem dat mijn kritische massa. Die wil ik altijd om mij heen hebben. Ik heb veel meer bereikt dan dat ik ooit had gedacht dat ik zou bereiken en dat betekent dat je ook regelmatig advies nodig hebt. Elke dag ben ik blij verrast als ik zie hoe ver ik ben gekomen. In die zin moet ik mezelf wel scherp blijven houden om een volgend level te forceren. Er zijn mensen die altijd meer willen. Dat heb ik totaal niet. Ik moet mijzelf dwingen nieuwe doelen te creëren, want in de basis ben ik eigenlijk heel gelukkig en wil ik niets meer. Maar stilstand is achteruitgang. Om die reden dwing ik mezelf om vooruit te kijken. Nu ben ik bezig met het uitdenken van de volgende stap van dit bedrijf. Ik ben inmiddels 50, dus wil ik nadenken hoe Coebergh in de toekomst aangestuurd  gaat  worden. Het is mooi om hiermee bezig te zijn en zaken te implementeren die gericht zijn op die toekomst. Voorlopig ben ik nog niet klaar!

Reageer op dit artikel
*

Welke kleur heeft een rood logo? (antwoord in kleine letters)

  • Marlene - dinsdag 11 juli 2017 11:57

    Inspirerend en mooi artikel! Je voelt de kracht maar ook de kwetbaarheid van deze ondernemer, goed gedaan m'n complimenten. Reageer

    • Redactie B'Elle - woensdag 12 juli 2017 06:14

      Dank Marlene voor de complimenten. Super dat het interview je geïnspireerd heeft!