Ge­spot op You­Tu­be: Kurz­gesagt - In a Nuts­hell

Ken jij You­Tu­be ka­naal Kurz­gesagt al? 

TEKST: Antoinette van Bruinisse - 22/09/2017
Com­plex wordt sim­pel

Het aanbod op YouTube is enorm. Er zijn honderden zo niet duizenden kanalen waar dagelijks nieuwe content op beschikbaar komt. Er zit rotzooi tussen, maar ook zijn er echte parels die je op een prachtige wijze toegang geven tot informatie en inspireren tot een andere manieren van denken en kijken. B'Elle wil je graag wijzen op díe parels, op díe kanalen die er wat ons betreft uitspringen en veel stof tot nadenken bieden. Een kanaal waar we je absoluut op willen wijzen is  Kurzgesagt - In a nutshell. Kurzgesagt produceert educatieve animatievideo's. De video's leggen complexe onderwerpen uit in een format dat toegankelijk is voor iedereen. De onderwerpen variëren sterk en omvatten onder andere wetenschappelijke concepten, antropologie en technologie. Zo zijn er video's over het klimaat, genetische manipulatie, overbevolking en ga zo maar door. 

Op­ti­mis­tic Ni­hi­lism

De maker van de video's hangen de zogenaamde 'Optimistic Nihilism' filosofie aan, oftewel de denkwijze die stelt dat niets er daadwerkelijk is. Alles wat het leven lijkt te zijn is maar een perceptie. Alle 'moralen' en 'feiten' zijn subjectief. Uiteraard hebben zij over deze denkwijze ook een video geproduceerd die zeer de moeite waard is. Als je je abonneert op dit kanaal komen alle nieuwe video's vanzelf bij je terecht. Het zijn video's die je een breder perpectief op zaken zullen geven. De video's boren een manier van kijken op de wereld aan die anders is en zetten je aan het denken of het leven om je heen wel is wat je denkt dat het is!

'Must see' top drie

Los van de nieuwe content die vanzelf bij je terecht komen als je je abonneert op dit kanaal, zijn er een aantal bestaande video's die je absoluut terug moet kijken. Hieronder geven we je onze must see top drie van 'oude' Kurzgesagt video's.

  1. The Rise of the Machines – Why Automation is Different this Time
  2. What Happened Before History?
  3. Is the European Union Worth It Or Should We End It?

 

Idee­ën en tips

Hebben jullie tips voor andere video's of inspirerende YouTube kanalen dan horen we jullie graag. Laat een reactie achter op dit artikel of mail ons op redactie@b-elle.nl!

Reageer op dit artikel
*

Welke kleur heeft een rood logo? (antwoord in kleine letters)

  • Geef hier je reactie!